Thursday, November 23, 2006

Pop Quiz: They Said What?!



See if you can guess the people who said the following quotes. You might find the answers surprising.

To reveal the person, highlight the invisible text following "Answer: _______" after each quote.

Example: "Workers of the world, unite!"

Answer:
Karl Marx <---- Highlight the invisible text here.

---

1) "Till there be property there can be no government, the very end of which is to secure wealth, and to defend the rich from the poor."

Answer: Adam Smith


2) "Behind the ostensible government sits enthroned an invisible government owing no allegiance and acknowledging no responsibility to the people. To destroy this invisible government, to befoul this unholy alliance between corrupt business and corrupt politics is the first task of the statesmanship of today."

Answer: President Theodore Roosevelt


3) "We stand for the maintenance of private property,... we shall protect free enterprise as the most expedient, or rather the sole possible economic order."

Answer: Adolph Hitler


4) “A great industrial Nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the Nation and all our activities, are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the world - no longer a Government of free opinion, no longer a Government by conviction and vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of small groups of dominant men.”

Answer: President Woodrow Wilson



5) “I see in the near future a crisis approaching that unnerves me and causes me to tremble for the safety of my country. As a result of the war, corporations have been enthroned and an era of corruption in high places will follow, and the money power of the country will endeavor to prolong its reign by working upon the prejudices of the people until all wealth is aggregated in a few hands and the Republic is destroyed.”

Answer: President Abraham Lincoln



6) "I don't see why we need to stand by and watch a country go communist due to the irresponsibility of its own people. The issues are much too important for the Chilean voters to be left to decide for themselves."

Answer: Secretary of State Henry Kissinger


7) "Not a nut or bolt shall reach Chile under Allende. Once Allende comes to power we shall do all within our power to condemn Chile and all Chileans to utmost deprivation and poverty."

Answer: Edward M. Korry, U.S. Ambassador to Chile


8) “Since trade ignores national boundaries and the manufacturer insists on having the world as a market, the flag of his nation must follow him, and the doors of the nations which are closed against him must be battered down. Concessions obtained by financiers must be safeguarded by ministers of state, even if the sovereignty of unwilling nations be outraged in the process. Colonies must be obtained or planted, in order that no useful corner of the world may be overlooked or left unused.”

Answer: President Woodrow Wilson


9) “The understandings of the greater part of men are necessarily formed by their ordinary employments ... the man whose life is spent in performing a few simple operations, of which the effects too are, perhaps, always the same, or very nearly the same, has no occasion to exert his understanding ... and generally becomes as stupid and ignorant as it is possible for a human creature to be ... But in every improved and civilized society this is the state into which the laboring poor, that is, the great body of people, must necessarily fall, unless government takes pains to prevent it.”

Answer: Adam Smith


10) "The great and chief end...of Men's uniting into Commonwealths, and putting themselves under Government, is the Preservation of their Property."

Answer: John Locke


11) “What country can preserve it’s liberties, if the rulers are not warned from time to time that [the] people preserve the spirit of resistance? Let them take arms. The tree of liberty must be refreshed from time to time, with the blood of patriots and tyrants”.

Answer: President Thomas Jefferson


12) "We are now making demands that will cost the nation something.... You can't talk about ending slums without first saying profit must be taken out of slums. You're really tampering and getting on dangerous ground because you are messing with folk then. You are messing with the captains of industry.... Now this means that we are treading in difficult waters, because it really means that we are saying that something is wrong... with capitalism.... There must be a better distribution of wealth and maybe America must move toward a Democratic Socialism."

Answer: Martin Luther King Jr.


13) "These capitalists generally act harmoniously and in concert, to fleece the people."

Answer: President Abraham Lincoln


14) “I am convinced there is only one way to eliminate these grave evils [of capitalism], namely through the establishment of a socialist economy, accompanied by an educational system which would be oriented toward social goals. In such an economy, the means of production are owned by society itself and are utilized in a planned fashion. A planned economy, which adjusts production to the needs of the community, would distribute the work to be done among all those able to work and would guarantee a livelihood to every man, woman, and child. The education of the individual, in addition to promoting his own innate abilities, would attempt to develop in him a sense of responsibility for his fellow men in place of the glorification of power and success in our present society."

Answer: Albert Einstein


15) “Civil government, so far as it is instituted for the security of property, is in reality instituted for the defence of the rich against the poor, or of those who have some property against those who have none at all.”

Answer: Adam Smith

5 Comments:

Blogger Renegade Eye said...

I give up. Who?

7:15 PM  
Blogger Red Scare said...

sorry, i think my original instructions were not clear enough. i have updated it

4:42 AM  
Blogger LeftyHenry said...

Got a link to that adolf hitler quote? I was arguing an idiot the other day who claimed national socialism was a form of socialism.

5:04 PM  
Blogger LeftyHenry said...

BTW, If you're a Marxist-Leninist, why are you part of the CP-USA? They're Capitalist. They support the Democrats.

5:05 PM  
Blogger Té la mà Maria said...

please visit to blog
http://telamamaria.blogspot.com
irreverent, iconoclastic, ecléctic i liberty in Catalonia - Spain

thank

8:56 AM  

Post a Comment

<< Home